28 Şubat 2008 Perşembe

27 Şubat 2008 Çarşamba

26 Şubat 2008 Salı

Problemli Tiplerle İyi Geçinmenin 15 Sırrı

1-Evvela "ben bu adamla tartışmaya girmeyeceğim" diyerek kendinizi iyi "geçinmeye" şartlandırın.
2-Görüşmelerinizde muhatabınızın başarılarını gündeme getirerek onu tebrik ve takdir edin.
3-Cümlelerinizin son kelimesi 2olabilir,mümkündür, münasiptir, düşünülebilir, değerlendirilebilir" kelimelerinden biri olsun.
4-Kendinizle ilgili müspet bir gelişmeyi asla gündeme getirmeyin, bu konuda onun fikrinemüracaat etmeyin.
5-görüşmenizi mümkün mertebe kısa tutun.
6-Muhatabınızın size hayali gelen fikirlerini tenkide kalkışmayın.
7-Bir problemi açıp ısrarla tartışma meydana getirmek istiyorsa, yorumunuzda şu cümlelerden uygun olanını kullanın:"konuyu tam olarak bilemiyorum!" "Hayırlısı olur inşaallah!", "Allah sonumuzu hayreylesin!", "Bir çıkar yol bulunur elbette!", "Herşeyin düzeleceğine inanıyorum!", "Bu hususta özel bir araştırma yapmadım ne desem yanlış olur!", "Sıkmayın tatlı canınızı! herşeyde bir hikmet vardır!", "Fırsat bulursam ilgileneceğim.!"
8-Böyle kişilerle işbirliğine girmeyin! çünkü onların ipiyle kuyuya inilmez!
9-Bütün ustalığınıza rağmen tartışma başlarsa, savunma mekanizmalarınızın hiçbiririni kullanmayın! Çünkü enerjininzi boşa harcamış olursunuz.
10-En samimi dostununza bile o kişişnini gıyabında birşey söylemeyin! O sizin hakkınızda konuşursa aldırış etmeyin, çünkü ikinizin de kim olduğunu bilenler bilirler!
11-Mecburi karşılaşmalarda samimiyet ve ilginizden taviz vermeyin ama onunla biraraya gelmemeye çalışın1
12-Sizi iyice çileden çıkaracak bir konuşma ve tavır sergilediğinde ya duymazlıktan gelin ya da görüşme mahallini terkedin.
13-Onunla meşgul olmaktansa çok daha önemli işlerinizin bulunduğunu düşünün ki rahat edesiniz!
14-Sabırla imtihan edildiğinizi hiç unutmayın1
15-Muhatabınız "püsküllü bela" türünden bir kişiyse ve vaziyet cidden tahammül sınırlarını aşıyorsa o bölgeyi, semti, hatta -duruma göre- şehri terkedin

Education&Science
Eğitim-Bilim dergisi
sayı:19 nisan

24 Şubat 2008 Pazar

kurdale nakışı örnekleri




neskafeli yaşpasta



KEKİ İÇİN
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI+1TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTAMA TOZU
VANİYYA
LİMON KABUĞU

KREMASI İÇİN
1 yumurta
1/2 süt
2 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
6 kaşık şeker
1 çorba kaşığı kakao
50 gr. margarin
2 tatlı kaşığı nescafe
YAPILIŞI:
Yumurta akları mikserle kar haline gelene kadar çırpılıp ayrı bir kaba alınır.ben çatalla çırptım mikseri olmayanlar için pratik ama biraz zaman alıyor. ayrı bir kabda yumurta sarısı ve şeker boza kıvamına gelene kadarçırpılır. Un,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi,vanilya eklenip kaşıkla karıştırılır en son yumurta akları eklenir ama kar halinin bozulmamamsına dikkat edilir. 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökülür.180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
KREMASI İÇİN:
un,nişasta,şeker,kakao bir kapta harmanlanır. Yumurta ve süt eklenip çırpılır.resimdeki pastanın kreması yumurta kullanılmadan yapılmış tarifdeki yumurtayı görmemişim. şimdi farkediyorum yumurtayı eklemesek de sorun olmuyor demek ki... arzunuza kalmış.
bu malzeme muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.Altı kapatılır.margarin ve nescafe eklenir. Yağ eridikçe zaman zaman karıştırılır.Soğuyunca robot veya blendırla çırpılıp krem haline getirilir.Arası kesilen kek düz bir servis tabağına alınır.Süt veya nescafe ile ıslatılır. üzerine kremanın yarısı sürülür kekin diğer parçası üzerine kapatılır,ıslatılır. Kremanın kalan kısmıyla tamamen kaplanır. Fındık,yeşil fıstık,ceviz ya da hindistan cevisi ile süslenir ben krem şantiy ve damla çikolata ile süsledim.arazkata da damla çikolata koydum. sonra buzdolabında 2 saat bekletilp servis yapılır...
Doğrusu bu kek değişik bir lezzet ama benim favorim değil. favorim muzlu rulo pasta bu Oktay ustanın tarifi misafirlerime onu ikram ediyorum.tendimize değişiklik olsun istediğim zamanlar bu tarifi kullanıyorum.birkaç gün önce günüm vardı misafirlerim için rulo pasta yaptım ve çok beğenildi. resimlerini çektim en kısa zamanda onun da resmini ve tarifini yazıcam şimdilik bunu deneyebilirsiniz.Değişik lezzet arayanlar için bu güzel afiyet olsun..

23 Şubat 2008 Cumartesi

hamsi keyfi...


bu sofrayı sevgili komşum Nursel hanım benim ve kızlarım için hazırladı. Kendisi Trabzonludur tıpkı sofradaki hamsiler gibi. Babası sağolsun hamsiler çıktığından beri Ankaraya hamsi yolluyor biz de afiyetle yiyoruz.Tabii Nursel hanım da sağolsun hamsi tava,vakfıkebir ekmeği,mısır ekmeği ve salatalar... ellerine sağlık komşum!..

13 Şubat 2008 Çarşamba

kadife boyunluk






kadife ip 120 gr.
10 humara şiş
örgü tekniği:haroşa
11 tel üzerinden başlanır.istenen uzunlukta örülür. resimdeki boyunluk 100 gr.lık bir ipi bitirdi ve bir karış kadar da 2. ipten kullanıldı yaklaşık 110,120 gr kadar ip yemiştir.uzunluğu ayarladıktan sonra ördüğümüz 11 telin ilk üçünü örüyoruz.4. 5. 6. 7. 8. telleri kesiyoruz yani ortadaki 5 teli kesip kenarlardaki üçer teli örülecek şekilde bırakıyoruz.sonrada onları şişten çıkarıyoruz. Aşağıya doğru söküyoruz resimlerden yardım alabilirsiniz.tamamını söktükten sonra arada örülü olan 5 teli 2 elimizle çekiştirip telleri uzatarak yerleştiriyoruz. örmesi çok kolay olduğu için 2 saat içinde tamamlanacaktır. kolaylıklar diliyorum.

10 Şubat 2008 Pazar

yazlık beyaz çocuk bolerosu





7 yaş için olan bu yazlık boleronun ön ve arka parçalarını örerken lastiksiz başlıyoruz. sadece kollarını önce lastik başlayıp daha sonra örgü modeline geçiyoruz. bütün parçaları bitirdikten sonra dikiyoruz.dikme işleminin arkasından arka ve ön parçalara bir bütün halinde lastik örüp boleromuzu tamamlıyoruz.

yalancı tavuk göğsü


ölçüler
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
işlemler
1-Un, kısık ateşte karıştırarak sararmadan hafif kavrulur.
2-şeker karıştırılmış soğuk süt birden konup karıştırılır.
3-Hafif ateşte 5 dakika karıştırarak kaynatılır.
4-Ateşten alınır.Vanilya katılır.Mikserin hızlı devri ile 15 dakika sürekli çarpılır. (benim mikserim olmadığı için blendırla daha az zaman çarptım ama benim tatlım biraz köpük köpük oldu.resimde belli olduğu üzere) sıcakken kaselere konur.
Bu tarifi Nemide toğrul hanımefendinin "ev için pratik bilgiler yemekler" kitabından yararlanarak yaptım tavsiye ediyorum lezzetli oldu.

9 Şubat 2008 Cumartesi

patatesli yumurta


2 patates soyulup küp küp doğranır ve 2-3 kaşık sıvıyağında pembeleşene kadar kavrulur.Kızaran patatesin üzerine tuz. karabiber. kırmızıbiber ve istenirse kekik konulur ve tavada çevrilir. 2 yumurta bir kasede çırpılır ve kızarmış patatesin üzerine dökülür. Üzerine yumurta dökülmüş patates hızlı hızlı çevrilir. yumurtanın tamamı pişince hemen ateşten alınır ve sıcak sıcak servis edilir.Bu tarif üniversite yıllarımda en sevdiğim kahvaltı menüsünden biridir.Dileyen yumurtayı döktükten sonra hiç karıştırmayabilir. ben yumurtaları parça-pinçik sevdiğim için karıştırmayı tercih ediyorum. isteyen tuzdan başka baharat da eklemeyebilir bütün bunlar damak zevki. içine sucuk dilimlenebilir. vs vs yoruma çok açık bir damak tadı gerisi size kalmış. afiyet olsun.....

8 Şubat 2008 Cuma

kadayıflı muhallebi

100gr margarin
1/2çiğ kadayıf
5 kaşık şeker
1 su bardağı cevizveya fındık içi
MUHALLEBİSİ İÇİN
1lt süt
6yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un 1 paket krem şanti
vanilya
yapılışı:
önce muhallebeiyi yapıyoruz sütü şekeri unu katıp çırpıyoruz ve pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra krem şantiyi toz olarak yapmış olduğumuz muhallbinin içine vanilyayla birlikte ekliyoruz ve mikserle yavaştan hızlıya çırpıyoruz.
kadayıfın yapılışı:100gram margarini tavada eritiyoruz şeker,kadayıf ve ceviz yada fındığı ilave edip irmik helvası kavurur gibi kavuruyoruz rengi kahhverengi olunca ocaktan alıp hafif soğuduktan sonra muhallebinin üzerine yayıyoruz isterseniz yarısını muhallebinin altına yarısını üzerine de uygulayabilirsiniz.buzdolabında iyice soğuduktan sonra servise hazırdır.

3 Şubat 2008 Pazar

portakal şuruplu kek

3yumurta 7 çorba kaşığı şeker7 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 portakalın kabuğu ve suyu şurubu1portakal kabuğu rendesi 2 portakalın suyu 4 çorba kaşığı şeker
yapılışı:yumurta ve şeker çırpılır portakalı kabuğu ve suyuyla ilave edin daha sonra unu kabartma tozu ile birlikte ilave edin un standart olmayabilir portakalın sulu oluşuna göre bir iki kaşık farkedebilir kıvamını siz ayarlayabilirsiniz.daha sonra kek 180 derecelik fırına verilir. şurubu tarife göre kaynatılır kek soğumuş şurup ılık olarak üzerine dökülür.

2 Şubat 2008 Cumartesi

örgü fular



sarhoş bacağı ile yapılan bu fularların birine gül yaptım birine de kurdale nakışı.daha önceki resimlerini yayınladığım fularların değişik renkleri....

etli mantar sote

ETLİ MANTAR SOTE
1 kilo mantar
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan (arzu eden daha fazla kullanabilir)
arzu edildiği kadar kiraz domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı
(doğrusunu yazmak gerekirse tarif vermek zor birşeymiş. yapmak daha kolay.el ayarı, göz kararı yapıyorsun ama başkalarına madde madde listeleyip aşamaları aktarmak zor. bir deneyelim bakalım.)
şimdi mantarları temizleyip saplarını kesiyoruz. büyük mantarları dörde bölüyoruz küçük olanları olduğu gibi kullanıyoruz.
_ yağın yarısını, limonun suyunu ve ayıklanmış mantarları tavaya koyup orta ısıdaki ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
_başka bir tencerede kuşbaşı etlerimizi fazla kurutmadan kavuruyoruz eğer et suyunu çektiği halde pişmemişse çok az su ekliyorum ben.Ve tekrer suyunu çekene kadar pişiriyorum.
_et pişince iri doğranmış soğanı tencereye atıyoruz. 1-2 çevirip suyunu çeken mantarları, tuzu ve karabiberi ve 1 çay bardağı suyu ekleyip tatlarını biribirne geçmesini sağlamak için birkaç dakika kavuruyoruz.ateşten almadan az önce de çeri(kiraz) domatesi de ekleyip yemeğimizi tamamlıyoruz.
_yalnız bir püf noktası var o da domatesi ekledikten sonra yemeğimizi fazlaca karıştırmıyoruz.Ki domatesler ezilmesin
domates yoksa salçasını da kullanabiliriz.
umarım tarif edebilmişimdir.
afiyet olsun...

1 Şubat 2008 Cuma

ÖRGÜ BEBEK

Bu bebeği kız meslek lisesinde okuyan bir öğrenci hediye etmişti bana yıllar önce. O zaman nişanlıydım daha. Bebeğin olunca bu bebekle oynar demişti sağolsun. şimdi büyük kızım okula başladı bu bebek de küçüğüme kaldı. Yalnız bir sorun var. nasıl yapıldığını bilemiyorum. Örnekten bakarak yapabilirim diye başına geçtim geçen sene ama maalesef beceremedim.
becerikli hanımlara kolay gelsin. üzerine tıklarsanız resim büyüyecektir.

havuçlu kek

malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1-2 tutam tarçın



Yapılışı:


Büyük bir kab içinde şeker+yumurta(keklerin ayrılmaz ikilisi) çarpalım. Kabartma tozunu, unu, havuç rendesini, sıvıyağını, tarçını ve ceviz içini ekleyip karıştıralım.170 dereceye ayarladığımız fırında kızarana kadar pişirelim.


afiyet olsun.

yazarlar

bu site çok ilginç ve çocuklar için eğlenceli

Fare İle Çizinler Desenler
fizikbilim.com - 18 03 2008
Hayrettin Karaman`ın Web Sitesi