9 Şubat 2008 Cumartesi

patatesli yumurta


2 patates soyulup küp küp doğranır ve 2-3 kaşık sıvıyağında pembeleşene kadar kavrulur.Kızaran patatesin üzerine tuz. karabiber. kırmızıbiber ve istenirse kekik konulur ve tavada çevrilir. 2 yumurta bir kasede çırpılır ve kızarmış patatesin üzerine dökülür. Üzerine yumurta dökülmüş patates hızlı hızlı çevrilir. yumurtanın tamamı pişince hemen ateşten alınır ve sıcak sıcak servis edilir.Bu tarif üniversite yıllarımda en sevdiğim kahvaltı menüsünden biridir.Dileyen yumurtayı döktükten sonra hiç karıştırmayabilir. ben yumurtaları parça-pinçik sevdiğim için karıştırmayı tercih ediyorum. isteyen tuzdan başka baharat da eklemeyebilir bütün bunlar damak zevki. içine sucuk dilimlenebilir. vs vs yoruma çok açık bir damak tadı gerisi size kalmış. afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

yazarlar

bu site çok ilginç ve çocuklar için eğlenceli

Fare İle Çizinler Desenler
fizikbilim.com - 18 03 2008