1 kilo mantar
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan (arzu eden daha fazla kullanabilir)
arzu edildiği kadar kiraz domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı
(doğrusunu yazmak gerekirse tarif vermek zor birşeymiş. yapmak daha kolay.el ayarı, göz kararı yapıyorsun ama başkalarına madde madde listeleyip aşamaları aktarmak zor. bir deneyelim bakalım.)
şimdi mantarları temizleyip saplarını kesiyoruz. büyük mantarları dörde bölüyoruz küçük olanları olduğu gibi kullanıyoruz.
_ yağın yarısını, limonun suyunu ve ayıklanmış mantarları tavaya koyup orta ısıdaki ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
_başka bir tencerede kuşbaşı etlerimizi fazla kurutmadan kavuruyoruz eğer et suyunu çektiği halde pişmemişse çok az su ekliyorum ben.Ve tekrer suyunu çekene kadar pişiriyorum.
_et pişince iri doğranmış soğanı tencereye atıyoruz. 1-2 çevirip suyunu çeken mantarları, tuzu ve karabiberi ve 1 çay bardağı suyu ekleyip tatlarını biribirne geçmesini sağlamak için birkaç dakika kavuruyoruz.ateşten almadan az önce de çeri(kiraz) domatesi de ekleyip yemeğimizi tamamlıyoruz.
_yalnız bir püf noktası var o da domatesi ekledikten sonra yemeğimizi fazlaca karıştırmıyoruz.Ki domatesler ezilmesin
domates yoksa salçasını da kullanabiliriz.
umarım tarif edebilmişimdir.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder