100gr margarin
1/2çiğ kadayıf
5 kaşık şeker
1 su bardağı cevizveya fındık içi
MUHALLEBİSİ İÇİN
1lt süt
6yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un 1 paket krem şanti
vanilya
yapılışı:
önce muhallebeiyi yapıyoruz sütü şekeri unu katıp çırpıyoruz ve pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra krem şantiyi toz olarak yapmış olduğumuz muhallbinin içine vanilyayla birlikte ekliyoruz ve mikserle yavaştan hızlıya çırpıyoruz.
kadayıfın yapılışı:100gram margarini tavada eritiyoruz şeker,kadayıf ve ceviz yada fındığı ilave edip irmik helvası kavurur gibi kavuruyoruz rengi kahhverengi olunca ocaktan alıp hafif soğuduktan sonra muhallebinin üzerine yayıyoruz isterseniz yarısını muhallebinin altına yarısını üzerine de uygulayabilirsiniz.buzdolabında iyice soğuduktan sonra servise hazırdır.