1 Nisan 2008 Salı

muzlu rulo pasta



PANDİSPANYA
. 4 yumurta
. 1,5 çay bardağı pudra şekeri
. 1 çay bardağı mısır nişastası
. 1çay bardağı un
. 1paket vanilya
. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu



yumurta ve şeker iyice çırpılıp üzerine diğer malzeme eklenir.iyice çırpılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine pandispanya eklenir. 170 derece fırında kabarıp ama pembe olmadan alınır. yağlı kağıttan ayrılırsonra tekrar aynı kağıda sarılıp ılındırılır.



kreması için
1 kilo süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
8 çorba kaşığı şeker
bir tencerede kaynatılır.ateşten alındıktan sonra 100 gr margarin ve 1 paket vanilya katılıp çırpılarak yağ kremaya yedirilir.oldukça katı bir muhallebi olmalı.
muhallebinin yarısı pandispanyanın içine yayılırve bir ucuna da soyulmuş bütün muz konulur genellikle 2 muz yeterli oluyor ama muz tek kalmışsa enlemesine ikiye bölünmüş muz da kullanılabir.malzemeler pandispanyanın içine konulduktan sonra tekrar rulo haline geri getirilir. kalan muhallebiyi çırpılmış krem şantiyle karıştırarak yeni ve daha hafif bir krema elde edilebilirsiniz.ve onunla da rulo pastamız iyice sıvanır. ve süslenir. ama istenirse sadece krem şanti ile de pastamızı kaplayabiliriz.
yukarıdaki ilk iki resimde krema muhallebi ile krem şanti karışımı kullandım. en son resimdeyse sadece kem şanti kullandım her ikisi de harika oluyor.
kolay gelsin....

Hiç yorum yok:

yazarlar

bu site çok ilginç ve çocuklar için eğlenceli

Fare İle Çizinler Desenler
fizikbilim.com - 18 03 2008
Hayrettin Karaman`ın Web Sitesi