22 Ağustos 2008 Cuma
ramazan hazırlığım MANTI
3 yumurta
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için:
500gr kıyma
1 adet soğan
maydanoz,kırmızıbiber,karabiber,tuz
hamurumuz oldukça sert bir hamur olmalı.iyice yoğurduğumuzdan emin olmak için bıçakla hamuru kesip gözeneksiz bir hamur olduğunu kontrol edelim. kıvamında ise 4 bezeye ayırıp bezelerimizi hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açalım.
küçük karelere kesip kıymalı harcı yerleştirdikten sonra bükelim.
bu tarifi okuyan da beni mantıda uzmanlaşmış falan sanmasın sakın. komşularım sağolsun...
onlar olmasa benim yapacağım mantı ne kadar mantı olurdu bilemiyorum...
çünkü 'sen hamuru yoğur beklet; biz gelene kadar hamur dinlensin' talimatı üzerine ben un;su;tuz üçlüsünü kendi'sert hamur' anlayışıma göre yoğurup bıraktım ki,,,,,
evlere şenlik
emine komşu hamurua baktı dedi bu yumuşak hadeeeeeeeeee içine un eledik yoğururken dedi kaç yumurta kattın
dedim
hiiiiç
aaaaaaaaaaa olmadı dedi
dedik bir bilene soralım
sağolsun İsminaz hanım geldi dedi
bu hamuru bırakıp yeniden şöyle şöyle hamur yoğurun
tamam dedik
yukarıdaki hamuru yoğurduk katladık buzluğa sığabilecek büyüklükte bir tepsiye dizip derindondurucu da şoklattık
sonra buzdolabı poşetlerine koyduk
nasip olursa ramazana hazırlıkta bir adım atmış olduk
eeeeeeeeeeeeeeee
kalan hamur noooldu derseniz
onu da gözleme; haşhaşlı katmer yapıp çay sofrasında afiyetle yedik
ama o kadar çok hamur vardı ki
daha kalan hamurla da yirmi kadar da çiğ börek açıp kızarttık
nurselhanım ve emine hanım ve de engin tecrübelerini bizimle paylaşmaktan kaçınmayan isminaz hanıma da duacıyım efendim
pazartesi ve salı da diğer arkadaşlara mantı açıcaz inşallah
Etiketler:
et yemekleri,
mantı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
kaç kişinin eli değdi anlamadım ama bu mantı yenir arkadaşım ellerinize sağlık.
haaa
Yorum Gönder