12 Ekim 2008 Pazar
Patlıcan Oturtma
patlıcan musakka da diyebiliriz
3-4 adet patlıcan (büyüklerinden)
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, kırmızı biber, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su
patlıcanları soyun ve tuzlu soğuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Güzelce sularını sıkıp temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
İçini hazılamak için önce tavaya 1 yada 2 çorba kaşığı kadar kızartma yağından koyun. Kıymayı içinde güzelce suyunu salıp çekene kadar kavur. Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave edin. 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavurun. Domatesin bir tanesini rendele ve salçayla beraber kıymalı karışıma ilave et. Kabukları temizlenmiş sarımsakları küçük küçük doğra ve onuda tavaya ilave et. Tuzunu ve baharatlarınıda ilave ettikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavur ve ateşin altını kapat. Yaklaşık 22-24 çapalarında bir tepsi tabanına kızartığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Üstüne 1 domatesi dilimleyin ve üzerine aralıklı olarak dizin. Üstüne 1-2 adet biberde dizebilirsiniz. Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ve 1 kaşık salça ilave edip,ocakta kaynatıp bu suyu tepsiye ileve edin. fırında önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayın.Afiyet olsun…
Etiketler:
et yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
güzel yazı olmuş.
görüntü güzel ee lezzette çok güzeldir eminim ellerine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar sevgiler bende beklerim
linkini ekliyorum sende eklersen sevinirim
Yorum Gönder