17 Ekim 2008 Cuma
düğme kurabiye
100 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1,5 bardak pudra şekeri
1 vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Çikolata sosu
Tüm malzemeler karıştırılıp biraz sert bir hamur yapılır. Bir parça hamur çok ince olmayacak şekilde avuç içiyle bastırılarak su bardağıyla yuvarlak olarak kesilir. Ondan daha küçük ağızlı bir bardakla hamurun ortasına biraz bastırılıp, şekil verilir. Daha sonra üzerine sivri uçlu bir aletle (tığın arka kısmını kullandım) iki tane karşılıklı delik yapılarak 170 derecede beyaz olarak pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin delik yerlerine çikolata sosu damlatılır ve bir çizgiyle birleştirilir.
ben çikolata sosu yerine çikolatayı eritip yapmaya çalıştım ama sonuç çok başarılı olmadı resimde görüldüğü gibi çikolata çabuk donduğu için görüntü pek istenilen sonucu vermedi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder