28 Mart 2008 Cuma

fotoğraflarla maklube

bu maklube 6-7 kişilik. Bunun için 5 su bardağı pirinci 2 saat önceden soğuk suya ıslatıp bekletiyoruz. Daha sonra halka halka doğranmış soğan tencerenin dibine dizilir. Soğan yemeyenler için halka domates kullanmalarını öneririm.

Soğanların üzerine kavrulmuş kuşbaşı kuzu veya yumuşak bir şekilde pişirilmiş dana eti dökülür. benim malzemem bol olduğu için etimi de 1 kilo kullandım. Etin üzerine pirincin yarısı dökülür.

resimlerde görüldüğü sırasıyla küp küp doğranmış ve kızartılmış havuç ve patatesleri dökelim. buna bezelye de ekleyebiriz. bende yoktu o yüzden eklemedim.Kalan pirinçlerin tamamını alttaki malzeme gözükmeyecek şekilde üzerine bastırarak yayıyoruz.

en sonunda da tencerenin kenarından usul usul suyunu akıtıyoruz ki pirinçler su eklenince ayaklanmasınlar.ki patates ve havuçlar ğözükmesin.6-6.5 su bardağı su kullandım ben ama siz pirincinize göre ayarlarsınız.ha bi de unutmadan her pirinç sırasında biraz tuz ekleyelim.Önce harlı ateşte kaynayana kadar ateşin altını açık tutalım. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp suyunu çekene kadar pişirip biraz dinlendirelim.

Sonra bir küçük sininin ortasına tencereyi ters çevirip yavaşça kaldıralım ki dağılma olmasın.

etrafına da kaç kişi yiyecek ise o kadar salata ve rus salatası dizdim ben ama siz yoğurt da ekleyin benim yoğurdum biraz sulu olduğu için tepsiye dağılmasın diye eklemedim. ama hazır yoğurtlardan alıp ikişer kaşık da aralara yoğourt koyarsanız daha şahane olur.aynen resimde olduğu gibi...

1 yorum:

izmirli dedi ki...

arkada��m ellerine kollar�na ayaklar�na sa�l�k bikere senin elinden yemi�tim ben bunu harikayd� mutlaka buda nefistir

yazarlar

bu site çok ilginç ve çocuklar için eğlenceli

Fare İle Çizinler Desenler
fizikbilim.com - 18 03 2008
Hayrettin Karaman`ın Web Sitesi