26 Aralık 2008 Cuma
açma ya da düğümlü çörek
1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 parça yaş maya
alabildiğine un
üzerine yumurta sarısı
bütün malzeme yumuşak bir hamur olarak yoğrulup dinlendirilir.
yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır
rulo haline getirilir.
istenirse rulonun orta yerinden içine doğru margarin konulur ve biraz hamur kıvrılır.
biraz uzayan bu rulodan düğüm atılp tepsiye dizilir.üzeri yumurta sarısı, susam,çörekotu ile süslenir veeeeeeeee fırınlanır.
bu tarif de yolunu bulur http://renklikurabiyeler.blogspot.com
da yerini alır.
kolaylıklar diliyorum pdçse...32....nin ev sahipliğini yapan zülbiye hanıma....
Etiketler:
börek-çörek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
MERHABA,
ETKİNLİĞE KATILDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALDIM. SEVGİLERİMLE,
Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu olsun.
Yorum Gönder