3 Haziran 2008 Salı
afyon bükmesi
hamur için:
un, su, tuz
yoğrulur.
dinlendirilir.
içi için;
1 çay bardağı yeşil mercimek haşlanır.
1 baş kuru soğan
bir tavada yağda çevrilir
soğan yumuşayınca içine haşlanmış mercimek ,
birer çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip, malzemeler hemhal oana kadar tavada çevrilir.
ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
1 paket margarin eritilip , 2 kaşık haşhaş ezmesi ile karıştırılır.
yapımı: hamur 4'e bölünür
her bir beze oklava ile açılıp içine haşhaşlı yağ sürülür.
ve hamuru katlayarak kare haline getirelim.2. bezeyi de açıp yağlayalım.
kare haline getirdiğimiz diğer bezeyi, açıp yağladığımız diğer bezenin tam üstüne koyup 2. bezeyi de 1. beze içinde nkalacak şekilde yine kare olarak katlayalım.
diğer 2 bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra merdaneyle biraz büyütüyoruz ama kare şeklini bozmadan tabii.
sonra dikdörtgen şeklinde kesip ortalarına içimizi koyuyoruz.
sağ kanadı ve sol kanadı üstüste gelecek şekilde kapatıp katlama yerini alta getiriyoruz ki hamur açılma yapmasın.
yağlı tepsiye dizip kızgın fırına veriyoruz.
itiraf ediyorum.
üniversiteye başladığım yıl yemiştim.
ama sanki bu yaptığımın tadı onunki kadar güzel değildi.
ya da o, açlığıma denkgelmişti..........
ha bu arada resimlerle afyon bükmesinin yapılışını görmek isterseniz burdan buyurun...
Etiketler:
börek-çörek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
canım merhaba...şablonu değiştirmişsin...güzel olmuş..daha ferah görünmüş....
afyon bükmelerin çok lezzetli görünüyor...ve aşağıdada benim tarifi denemişsin..görünce çok sevindim......
teşekkürler tarifi denediğin ve beğendiğin için....
öpüyorum seni..ellerine sağlık....
Yorum Gönder